понеделник, 1 август 2011 г.

Обръщение на Главния мюфтия на мюсюлманите в Република България по-случай месец Рамазан 2011

Обръщение на Главния мюфтия на мюсюлманите в Република България по-случай месец Рамазан 2011

Понеделник, 01 Август 2011г. 08:19ч.

Бисмилляхиррахманиррахим
Скъпи братя и сестри мюсюлмани, уважаеми сънародници
Намираме се пред най-свещения месец, Рамазан. В този месец е низпослан свещения Коран, който разкъса тъмнината и озари сърцата и душите на хората. Низпосланието на Корани Керим отвори нова страница в историята на човечеството, като му показа пътя на спасението и щастието. Месец Рамазан е характерен с очистването на Кяабе от идолите, които са запълвали вътрешността на кяабе. Ето защо мюсюлманите не пропускат в този месец да правят повече ибадет.
Говеенето в Рамазан е задължителен ибадет за мюсюлманите, както е бил задължителен и за хората преди тях. Това на пръв поглед е трудно изпитание, но в същност говеенето в Рамазан е милост от Аллах Теаля, от който се възползват всички вярващи. Отдадеността на Аллах в този месец и задълбоченото четене на Корани Керим е другият важен компонент от служенето в Рамазан.
Мухаммед ( А. С.) казва, че се опрощават греховете на всеки, който говее в Рамазан. Освен казаното до тук, Рамазан е характерен и с милостинята, която заможните дават на социално слабите. Тези добрини заздравяват връзките между хората, независимо кои и какви са те.
Нека в този месец да бъдем по-активни в извършването на добрини, да бъдем състрадателни към към страдащите и искаме опрощение от Аллах с.т..
Надяваме се Аллах Теаля да приеме ибадета ни, да се смили над нас, да ни напъти, да ни закриля и да пази целия български народ.
Cenabı Hak ıbadetlerinizi kabul etsin. Günahlarınızı affu magfiret eylesin vesselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.

http://genmuftibg.net / With Me : Abdurrahman / http://ramazan-ramadan.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар