сряда, 31 август 2011 г.

Последният филм на Педро Алмодовар "Кожата, в която живея" вече е на екран

"Кожата, в която живея" - последният филм на Педро Алмодовар

Последният филм на Педро Алмодовар "Кожата, в която живея" вече е на екран. Продукцията за първи път беше прожектирана по време на кинофестивала в Кан. Лентата беше добре приета както от публиката, така и от критиката. Преди дни филмът беше представен и пред испанската публика в Мадрид.

Филмът е по романа „Тарантула” на френския писател Тиери Жонке. В него са засегнати теми като обсебеност, смяна на половете, семейни тайни - преплетени майсторски от Алмодовар в интригуващ сюжет. Тук Антонио Бандерас, изиграл през годините много любовници в холивудските продукции, се завръща към корените си. Прави го под режисурата на човека, помогнал му да пробие в киното. Актьорът описва възможността отново да се снима във филм на Педро Алмодовар като "завръщане у дома".


Последната среща между двамата е била по време на снимките на „Ела, завържи ме!

Антонио Бандерас: - Признателен съм на моя голям приятел, че отново ме изненада след 22 години. Тази роля е напълно различна, от това, което изиграх през последните години.

Педро Алмодовар не остана безразличен при представянето на филма в родината му.

Педро Алмодовар, режисьор и сценарист: - Когато пиша никога не мисля за зрителя. Сега обаче той е единственият който ме интересува, както и какво ще се случи в близко бъдеще?

В "Кожата, в която живея" участват още две от любимките на режисьора Мариса Паредес и Елена Аная, която влиза в най-предизвикателната роля.

Елена Аная: - Няма време за неувереност. Трябва да си много добър, за да изиграеш този образ. Аз дадох най-доброто от себе си.

Филмът разказва драматичната история на естетичен хирург, който превръща млад мъж в жена и така му отмъщава за смъртта на съпругата си и изнасилената си дъщеря.
Автор: Андреа Драганова

бнт / With Me : Abdurrahman

Cannes 2011 review: The Skin I Live In !

Няма коментари:

Публикуване на коментар