неделя, 19 юни 2011 г.

Фестивал на древните тайнства, 8-мо издание

Фестивал на древните тайнства

:::

Светилището на нимфите се намира сред изключително красивата местност "ГЯУР БУНАР",на едно от ниските родопски възвишения,на 600 м. югоизточ...

:::

Фестивал на древните тайнства, 8-мо издание

Фестивал на древните тайнства "СлънцеЛуна" ще се проведе по повод Еньовден

За осми път в България ще се състои фестивалът на древните тайнства "СлънцеЛуна", като за първа година събитието ще се проведе на три отделни части - в Шоплука, Рила и Пирин планини.

Стартът на събитието ще се даде на 17-19 юни 2011 в Арт-център "Деца на земята", Елин Пелин.
Фестивалът ще бъде открит от д-р Мария Папазова, Йога Вананда, Момера Здравкова и "Бистришките баби".

Музикалната програма ще стартира с ритмична медитация с перкусии, водена от Мартин Иванов и ще продължи два дена с участия на звездите на българския етно фюжън - група "Оратница", младите надежди от училището на "Карандила", атрактивните "Силвър Бийт Колектив", диджеи и изпълнители на автентично и модерно изкуство. Сред уникалните уъркшопи се нарежда и този по Йога на смеха, водена от Петър Петров. По традиция на третия ден в 05:00 ще се проведе Тракийски Слънчев Ритуал за посрещане на лятното слънце.

Билети за фестивала вече се продават. Всеки гост на фестивала може да получи ръчно изработените Слунце-лунни амулети срещу дарение от 30 лева, които ще бъдат предложени в столични галерии. Всички гости могат да заведат безплатно своите деца, като за тях ще има непрекъснато забавление с артистите на цирк Кумбо.

Настаняването в рамките на фестивала ще бъде в палатков лагер, охраняван от "Зелени Патрули". Всеки желаещ да го използва си подсигурява екипировката сам. Освен закупения билет - амулет, допълнително заплащане за разполагане на палатки няма да има. Арт-център "Деца на земята" се намира на главния път между гара Елин Пелин и град Елин Пелин и е достъпен с маршрутки и автобуси през Цариградско и Ботевградско шосе в София.

След приключване на първата част от програмата, на 21-22 юни ще се организира ритуално посрещане на Същинското Слънцестоене на старата хижа "Седемте рилски езера", а на 24-26 юни в пиринското село Делчево по традиция ще се почете Еньовден с бране на билки и къпане в роса.

акт / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар