петък, 24 юни 2011 г.

Международен фолклорен фестивал ще се проведе в Царево

Международен фолклорен фестивал ще се проведе в Царево

24 юни 2011

Царево. Международен фолклорен фестивал „Странджа моя, люлчина” ще се проведе в Царево от днес до 26 юни, съобщиха от пресцентъра на общината. Второто издание на Международния фолклорен фестивал „Странджа моя, люлчина”, който се провежда под патронажа на кмета на Царево Петко Арнаудов, започва днес. Организатор е читалище „Георги Кондолов”. Участие във фестивала са заявили над 50 български състава и фолклорни групи от Гърция, Полша, Сърбия и Македония. С индивидуалните изпълнители общият брой на участниците тази година надвишава 2000.
Българското фолклорно изкуство ще представят певци и танцьори от цялата страна. Сред по-известните участници са ямболският ансамбъл „Бакаджик”, танцов състав „Хорищенци” – Харманли, Кукерския състав от Тополчане”- Сливенско, танцова школа „Велека” – Бургас и групата за автентичен фолклор „Пролом”. На тазгодишния фестивал ще бъде представено и ревю на автентични български народни носии от различни фолклорни области.
Певците и танцьорите ще се изявяват на две сцени – пред читалището и на лятната морска сцена.
Фолклорният фестивал няма конкурсен характер. Журито с председател маестро Димитър Колев – главен диригент на Държавен фолклорен ансамбъл „Загоре”- Стара Загора, ще връчи на отличилите се плакети и грамоти. Сред наградите е и музикален видеоклип. Голямата награда е на кмета Петко Арнаудов, който каза, че изпитва удовлетворение, че толкова много фолклорни състави проявяват интерес към фестивала в Царево, който следва една цел - да популяризира българското фолклорно изкуство.

With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар