неделя, 8 май 2011 г.

Десетки музиканти и групи се обявяват в подкрепа на бездомните животни в България

Музиканти защитават животните от улицата

Започна първият по рода си музикален фестивал "Shake a Tail", предаде репортер на БГНЕС.

Десетки музиканти и групи се обявяват в подкрепа на бездомните животни в България. Не са много гражданите, склонни да отделят по няколко лева от бюджета си за уличните животни, но тези няколко десетки, които откриха фестивала, са страстни зоолюбители.

Фронтменът на групата "Der Hunds" Борислав Мудолов-Косатката решава да напише песента "Dog Killers" след посещение на един от софийския кучкарник в кв. "Лозенец". "Това, което видях и което чух ме потресе. Тогава бяха времената, когато нямаше пари за евтаназия и се работеше с лопати", призна той пред камерата на БГНЕС. Музикантът добави, че е от хората, които се страхуват от бездомните животни, той има 3-годишно дете. От друга страна, за него не е цивилизовано проблемите да се решават чрез тотално избиване.

Барабанистът Георги Фидлер пък се пита, защо управляващите не черпят от опита на по-развитите държави. От "Der Hunds" са на мнение, че музиката би катализирала решаването на проблема, защото привлича вниманието на обществото към проблема. "Der Hunds" се опитват да помогнат с единственото, което могат – тяхната музика. Музикантите са убедени, че или публичните средства не се изразходват добре, или "изтичат някъде". "Много е трудно, но бихме искали да променим съзнанието на българина", заяви Мудолов. /БГНЕС

София / България

With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар