вторник, 17 май 2011 г.

Ахмед Доган е подходящ за президент

Доган бил най-подходящ за президент

Четвъртък, 12 Май 2011

„Нормално е в съзтезанието за президентския пост да участват лидерите на партиите. Разбира се, че Ахмед Доган е подходящ за президент, но смятам, че българското общество не е дорасло да избере политик от малцинството. В ДПС смятаме, че кандидатът ни трябва да има ясна визия и лидерски качества и не е задължително да е формален председател. Един президент трябва да бъде политически грамотен и компетентен”, каза заместник-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов в студиото на „Свободна зона” по ТВ+.

Първият въпрос на Коритаров към Костадинов бе свързан с изявлението на премиера Бойко Борисов в старозагорското село Калояновец, че партията му категорично не желае подкрепата на ДПС за изборите. Това Костадинов коментира така: „ДПС не е изявявало никакво намерение, че ще подкрепи кандидат на ГЕРБ. Все още не е ясно какво ще правят управляващите. Не казвам, че ДПС не би подкрепило какъвто и да е кандидат. Ще изчакаме политическите сили да обявят своите кандидати и да представят своите политики и идеи и след това партията ще изрази своята позиция”.

Друга интересна тема, която подхвана кандидатът за президент, издигнат от СДС, Румен Христов в студиото на „Свободна зона” преди една седмица бе, че ако ДПС реши да подкрепи кандидата на Синята Коалиция, тази подкрепа няма да бъде отказана. „ДПС няма да участва в изборите на Синята Коалиция с политически позиции и няма да се намесва в тези избори”, каза Костадинов, но не отрече участието на членове на партията на Доган във вътрешните избори на Коалицията. „Страната се намира в дълбока икономическа криза, трябва да се правят дълбоки и болезнени икономически реформи. Готови сме да подкрепим всеки един политически субект, който е решен да прави подобни реформи и неговите виждания съпадат с нашите”, добави още заместник-председателя на ПГ на ДПС. По думите му ако ГЕРБ спечели и на президентските избори, това ще бъде нов кредит на доверие към партията на премиера, който носи и допълнителна отговорност.

София прес / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар