вторник, 17 май 2011 г.

Разнообразни и модерни продукти на фирми от Австрия,България,Гърция и Турция на Международната изложба за мебели и вътрешен дизайн „Интерхоум дизайн“

Фешън колекции и мебели уникати на панаира в Пловдив
Сряда, 11 Май 2011

Уникати навлизат в интериора дори на обикновените домове. Това демонстрират участниците в първото издание на Международната изложба за мебели и вътрешен дизайн „Интерхоум дизайн“. Тя се провежда от 11 до 14 май 2011 г. в Международен панаир Пловдив.

„Както всяко начало, и това първо издание е скромно по размери, но показва, че изложението има добри шансове да се развие. Доказателство са разнообразните и модерни продукти на фирми от Австрия, България, Гърция и Турция, които участниците показват“, заяви в словото си при откриването на проявата главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов. Според него в индустрията, свързана с обзавеждането и вътрешната архитектура, настъпват сериозни промени. „Тя вече не създава конфекция, а разнообразие от стилове и възможности. „Интер хоум дизайн“ е мястото, където потребителите ще ги видят в подходяща аранжировка и атмосфера“, добави Иван Соколов.

Новата изложба веднага привлече и много посетители с интересните експозиции в палата 11.

Дебело матирано стъкло с орнаменти замества вратите на мебелите уникати на пловдивския художник Кирил Навущаров. Телевизорът вече се вгражда в пано от дърворезба с модернистични елементи. Авангардните дизайнерски модели съчетават дърво и стъкло.

Маси и столове, украсени с цветни елементи от витраж, са част от колекцията на студио „Киана“. Фирма „Дита“ показва, че диваните, фотьойлите и табуретките могат да бъдат не само правоъгълни, а и с елипсовидна форма. Дърворезба и стъклописи изпъстрят мебелите на „Добрев М“, а рисунки върху пода и вратите допълват новите продукти на „Артистико“. Сервизи, аксесоари и статуетки от рисуван порцелан, който се изпича 4 пъти, за да бъде здрав и лек, са аранжирани на щанда на „Дончо М“.

Модните тенденции в подовите настилки разкрива експозицията на „Никотекс“. Чергите – новата мода в Западна Европа, изпъстрят експозицията на „Дизайн апарт“, където се предлагат дивани и фотьойли с вградена масичка за кафе.

Заедно с „Интер хоум дизайн“ в панаира се организира и деветото издание на Националното изложение на специализираните предприятия и кооперации на хората с увреждания под патронажа на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Последни колекции дамско, мъжко, детско и работно облекло, трикотаж и обувки са подредени в палата 10, а посетителите бяха пред щандовете още преди откриването. Ревюта ще има на 12 май от 10 ч, на 13 и 14 май от 13 часа.

Двете изложения създават своеобразна панорама на модата за човека и дома. Променената концепция за организиране на проявите на националния изложбен център привлече нови фирми и върна в палатите предишни участници от страната и чужбина.

Очаква се на 12 май сутринта министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов да разгледа Националното изложение на специализираните предприятия и кооперации на хората с увреждания. Предвидена е кръгла маса на тема „Бизнес средата – фактор за социално включване“.

На 13 и 14 май са състезанията за Националната кулинарна купа, в които ще се включат 6 отбора и 14 индивидуални претенденти. Новост е надпреварата по карвинг, в която скулптури от плодове и зеленчуци ще правят 8 майстори.

Палатите са отворени от 9 до 18 ч, а входът е свободен.

София прес / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар