неделя, 8 май 2011 г.

Днес се отбелязва Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец

The Red Cross and Red Crescent emblems, the symbols from which the movement derives its name.

Днес се отбелязва Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец


Автор: Евелина Стоянова

Днес се отбелязва Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец. Българската организация се присъедини към идеята тази година 8 май да бъде честван с девиза: "Открий доброволеца в себе си".

Директорът на БЧК София Стоименова посочва, че в годината на доброволчеството организацията работи по 190 проекта, с които помага на хора в беда. Безспорно затова принос имат и доброволците в БЧК.

"Имаме доброволци в планинската служба целогодишно, имаме във водното спасяване доброволци, имаме възрастни доброволци, които ни помагат в хранителните банки. За нас особено важни са младите доброволци. Бих искала да отправя благодарност към всички наши доброволци, прекрасни хора, които отделят от своето време, които не получават пари, които идват и ни помагат и тях ги има, те са реални хора", посочи Стоименова.

Един от тях е Васил Васянков. Той сътрудничи на БЧК вече десет години с пощенските картички, които издава:

"Всички наши картички, които четири години насам вече, носят дори отпечатъка, знака на БЧК, както и знака на партньорската мрежа за благотворителност. Ние ги продаваме в търговската мрежа и отчисляваме средства за БЧК".
В специално изявление по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец - еврокомисарят по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева изрази признателност към работата на хуманитарните работници и изтъкна важността на партньорството на Европейския съюз с Червения кръст и Червения полумесец.

bnr.bg / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар