събота, 21 май 2011 г.

В смолянското село Момчиловци беше открит Център за доброволчески и образователен туризъм - "Норвежката къща"

"Норвежка къща" беше открита в село Момчиловци

Автор: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян

В смолянското село Момчиловци беше открит Център за доброволчески и образователен туризъм. "Норвежката къща", както я наричат хората в селото, е реконструирана по проект на Норвежката програма за сътрудничество и Община Смолян. Центърът беше открит от съпругата на президента Зорка Първанова и посланикът на Норвегия у нас госпожа Тове Скарстейн.

"Този център, който аз видях още преди година и половина и виждаме отличния резултат, който има в момента, ние сме сигурни, че той ще допринесе за устойчивото развитие на региона като се използват местните природни, културни, инфраструктурни и човешки ресурси. Ще има различни сектори, но определено опазването на околната среда, екотуризма, биоразнобразието и опазването на културното наследство ще им бъде даден приоритет", заяви посланик Скарстейн.

Центърът ще се превърне в още една пресечна точка и ще мотивира трансграничното сътрудничество като обедини образно казано хората от двете страни на границата, каза първата дама Зорка Първанова:

"Искам да изразя своята лична и смятам нашата българска признателност към норвежката страна, защото благодарение на норвежката политика, благодарение на донорските програми на Кралство Норвегия, в България бяха доведени до успешен край значими културни, образователни, социални проекти, какъвто е всъщност и проектът тук в Момчиловци".

бнр / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар