събота, 21 май 2011 г.

Повече от 80 издателства ще участват в Пролетния базар на книгата, който ще бъде открит на 24 май 2011 г. в зала 3 на НДК и ще продължи до неделя

Базарът на книгата събира 80 издателства

Людмила Габровска

21.05.2011

Д-р Мел Гил е сред най-интересните гости на Пролетния базар на книгата.
Повече от 80 издателства ще участват в Пролетния базар на книгата, който ще бъде открит на 24 май в зала 3 на НДК и ще продължи до неделя. Както и миналата година, организаторите от асоциация „Българска книга” са решили входът да бъде безплатен, за да поощрят още повече интереса към четенето. За тази цел ще бъде удължено работното време, което ще бъде до 20 часа.

На площ от 600 кв. м посетителите ще могат да видят най-новите заглавия, както и да присъстват на десетки премиери. Акцентът ще бъде върху литературата на Норвегия, тъй като този месец е посветен на нейната култура. Сред гвоздеите в програмата е представянето на албума „30 години НДК” на 26 май в 11 часа, а от 18 ч. е премиерата на „Отворена книга” /ИК „Хермес”/ от поета Марин Георгиев, написана с много откровеност. Един час по-късно „Жанет 45” представя последната книга от трилогията на Петко Бочаров „Страсти и контрасти в три Българии”.

Сред най-интересните гости е д-р Мел Гил, познат у нас с бестселъра си „Метатайната”. Той е световноизвестен психотерапевт, помогнал на хиляди хора да разкрият вътрешния си потенциал. Затова е предпочитан бизнес консултант и експерт по корпоративни стратегии на повечето елитни компании в САЩ. На 27 май от 17 часа той ще раздава автографи на щанда на „Бард”, а на следващия ден има семинар в зала 1 на НДК.

Сред българските премиери се открояват книгите на Ина Герджикова „Плажният дневник на една кифла”, която миналата година събра четвърт милион посетители в интернет, а по-късно спечели Националния литературен конкурс "Хермес" в категория проза. Вниманието на децата ще привлекат публикуваните от Pro Book „Анини приказки” от Стефан Цанев с рисунки от Климент Денчев.

в мо / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар