вторник, 19 юли 2011 г.

Археологическите разкопки във Ван просветляват миналото на цивилизацията Урарту

АРХЕОЛОГИЧЕСКИТЕ РАЗКОПКИ ВЪВ ВАН ПРОСВЕТЛЯВАТ МИНАЛОТО НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА УРАРТУ

В археолгическите разкопки водещи се във Ван за последно бе открита една от най-дългите писмени плочи на храм от цивилизацията Урарту.

Изпратена 18.07.2011 14:17:10 UTC

Обновена 18.07.2011 14:17:10 UTC

Археологическите разкопки във Ван просветляват миналото на цивилизацията Урарту. В археолгическите разкопки водещи се във Ван за последно бе открита една от най-дългите писмени плочи на храм от цивилизацията Урарту.

Редица фигури като дървото на живота, крилат лъв и други в крепостта Аванис построена от урартийския крал Руса ІІри в периода от 685 до 645 г.пр.н.е. са достигнали до наши дни.

Арехологическите разкопки в крепостта, която се намира на 35 километра разстояние от Ван просветляват историята на цивилизацията Урарту. В рамките на разкопките продължаващи от 22 години насам са открити голям брой урартийски предмети на изкуството, които се експонират в музеите.

40 челнният екип от университета Еге водещ разкопките съдейства за просветляването на 2 хиляди и 600 годишното минало на цивилизацията Урарту. В разкопките в крепостта Аванис бе открита най-дългата писмена плоча принадлежаща на урартийската цивилизация.

Разкопките ще продължат до края на месеца.

РГТ / With Me : Abdurrahman

Няма коментари:

Публикуване на коментар